SENSIBILISERING 2.0

Medewerkers sensibiliseren is niet gemakkelijk, want sensibiliseren komt neer op gedragsverandering en dat wekt “per definitie” weerstand op … Toch ?

Of toch niet ?
Met sensibiliseren 2.0 wil PRIMA!Veiligheid een veiligheidsgedrag teweegbrengen door reflectie op de eigen situatie en positieve betrokkenheid van de medewerkers.

Iedereen wordt door iemand gemist.
Door de reflectie op de eigen situatie wordt dit meteen “keihard” duidelijk ! Bekijk onderstaand filmpje en je snapt meteen de bedoeling. Ieder ongeval is er één teveel …

Iedereen wordt door iemand gemist …

OP ZOEK NAAR VEILIG GEDRAG

Wanneer we denken aan een veiligheidsrondgang op de werkvloer of een werf, dan denken de meeste leidinggevenden aan “het betrappen op onveilig gedrag”… Jammer !

Want denk eens aan het effect van het zien van veilig gedrag en daar een compliment over te geven. Welke reactie zouden de medewerkers dan hebben ? Ik daag je uit : probeer je medewerkers eens te betrappen op “goed veilig gedrag” en spreek hen daarover positief aan! Het effect is super 🙂

Merk je toch onveilig gedrag op het werk? Vraag dan eerst waarom men het werk op deze manier uitvoert.
Vaak worden onveilige handelingen gedaan in een automatisme, een gewoonte; en denkt men niet meer na over hoe het anders zou kunnen.
Help medewerkers om de zaken vanuit een ander perspectief te zien : stel open vragen, probeer te begrijpen waarom men doet wat men doet.

PRIMA!Veiligheid betrekt de medewerkers in de verandering, probeert hen te laten “omdenken”! Want zij weten vaak -beter dan wie ook- de oplossing voor een probleem dat met hun taken of werkpost te maken heeft.

VEILIG WILLEN WERKEN

PRIMA!Veiligheid helpt jouw bedrijf naar een veiligheidscultuur waarbij medewerkers veilig WILLEN werken in plaats van het gevoel te hebben veilig te MOETEN werken …