OE EST ?

“OE EST?” … de titel die ik gebruik voor mijn workshops rond preventie van werk gerelateerde stress. Voor de niet West-Vlamingen onder ons even de bijhorende ondertiteling😉: “Hoe gaat het met jou?”.

“Hoe gaat het met jou?” is een vraag die we vaak in een automatisme stellen wanneer we een bekende, collega of familielid tegenkomen ; zonder dat we er een écht (eerlijk) antwoord op verwachten. Of althans … zeker geen negatief antwoord!
Degene die de vraag krijgt repliceert dan meestal erg braafjes met wat van hem/haar verwacht wordt : “Ja, goed hoor!” … “En met jou?”Waarop opnieuw hetzelfde positieve antwoord volgt. Je herkent het patroon vast wel?

BALANS

De laatste tijd zijn de “OE EST?” workshops erg in trek, zelfs in die mate dat ik soms moeite heb om de vraag nog te kunnen volgen.  Me happy! 😊

Maar wanneer je het – als moderator van dergelijke workshops – hebt over het belang van energiebalans, is er één ding cruciaal : namelijk dat je eigen energielevel dik OK is !
Zodat je vol enthousiasme en “good vibes” de workshop in juiste banen kan leiden …
Diepe gesprekken uitlokt ( en bij voorkeur ook een beetje in je eigen ziel laat kijken), constructieve tips & tricks meegeeft, confronterende of juist grappige filmpjes laat zien,  uptempo muziek tijdens de pauzes en brainstormmomenten voorziet, etc …
Kortom, dat de workshop én jijzelf bruist van positieve energie!

Dergelijke workshops organiseren kost mij dus uiteraard wat energie, maar door de band krijg ik er heel veel energie voor terug. 
Alleen, ook hier geldt : “alles in balans”, “alles met mate”! En dat heb ik deze week aan den lijve ondervonden…

LOW BATTERY

Middenin een al vrij drukke periode, 3 workshops op een rij -met bijhorende voorbereidingen en nabeschouwingen – zorgden ervoor dat al het andere werk op “hold” kwam.  Resulterend in een gigantische lijst van te beantwoorden mails, telefoontjes en “to do’s” op het einde van elke werkdag. 
Inhaalbewegingen tot ’s avonds laat en ’s morgens terug om 5 uur achter de PC ; met als gevolg een quasi lege batterij op het einde van de week.  (Ja duuuh, wat dacht ik nu zelf  ? Superwoman of wat ?? )

En alhoewel ik bij mezelf heel goed de signalen herken en normaliter ook weet hoe en wanneer ik op de rem moet drukken, slaagde ik er deze week niet zo goed in.  😒

Wat een ironie : ik had een te hoog stressniveau door het geven van stress preventie workshops …

Dus daarom : dit weekend even alleen doen waar ik zelf blij van word zodat ik volgende week opnieuw kan “knallen”.

Hoe gaan jullie de batterijen terug opladen dit weekend ?